+31 6 25 06 4001 yvanderwieken@gmail.com

Mediation is weer een heel andere tak van sport. Een jaar of zes geleden ben ik bij Intop de live examens gaan afnemen. Het is de plek waar mensen die een mediationopleiding hebben gevolgd examen kunnen doen teneinde zich te laten registreren als mediator.

Na enkele jaren bij Intop ben ik betrokken geraakt bij mediationopleidingen. Het verschil met Intop is dat het niet gaat om een examen maar om leren. Het oefenen met mediators is in mijn ogen extreem nuttig. Het is een vak dat nauw luistert en waar zelfkennis bij de mediator veel positieve effecten kan hebben op een mediation. Besef van de invloed die je hebt als mediator op het gesprek is in mijn ogen van groot belang. Daarnaast is het essentieel veel geoefend te hebben met interventies. welke op welk moment, hoe zeg ik het, hoe verdeel ik mijn aandacht en hoe hou ik het natuurlijk, wat past bij mij.

Met al deze aspecten kun je oefenen en kun je je vooruitgang boeken. Erg leuk om te doen en erg leerzaam voor mediators en mediators in opleiding.